PLA DOCENT
Taller Anàlisi de la Imatge audiovisual en Publicitat Format docència B
Cada un dels tallers que comprenen l’assignatura Taller de Publicitat i Relacions Públiques responen total o parcialment a la filosofia declarada en la Memòria Verifica de la titulació:
- Comprendre els conceptes relacionats amb la teoria de la publicitat i la teoria de les relacions públiques.
- Identificar i emprar tècniques de publicitat i de relacions públiques per tal d’elaborar un projecte publicitari o de relacions públiques, així com fer la seva presentació (oral i escrita).
- Realitzar una demostració de planificació de mitjans publicitaris.
- Realitzar treballs d’aprofundiment i síntesi a partir de la cerca de fonts bibliogràfiques fonamentals relacionades amb la publicitat i les relaciones públiques.
Matèria M6. Tècniques i Procediments de la Comunicació
Docent del taller  Dra. L. Gómez Coneixements
previs recomanats
Conceptes bàsics del llenguatge audiovisual i teoria de la percepció. Instruments bàsics d’anàlisi de la significació de la imatge (semiòtica, estructuralisme, psicologia cognitiva i teoria cinematogràfica). Torn Únic
Descripció general del taller Atenent la formació prèvia de l’estudiant en l’anàlisi tradicional de l’enunciat visual en el seu aspecte sintàctico-semàntic, el taller s’orienta entorn a dos objectius. En primer lloc, consolidar aquest aprenentatge dels conceptes bàsics del llenguatge audiovisual i els
instruments d’anàlisi de la significació de la imatge provinents de la semiòtica, l’estructuralisme, la psicologia cognitiva i la teoria cinematogràfica.
En segon lloc, avançar cap a la concepció pragmàtica del discurs audiovisual que entén el
llenguatge com a activitat i permet avaluar el funcionament de la imatge en la situació concreta en què s’utilitza. Es convida a l’estudiant a reflexionar sobre la diferència entre llenguatge i discurs, i els paràmetres des d’on poder valorar l’adequació de les imatges a la intencionalitat de l’acte comunicatiu persuasiu i el context interaccional en què es produeixen.
La finalitat del taller no és únicament la de capacitar a l’alumne en l’anàlisi complexa de la imatge (publicitària, corporativa i institucional), sinó també la de proveir-lo dels coneixement essencials per a comprendre els propis actes comunicatius com a futurs creadors de missatges audiovisuals persuasius i fomentar una pràctica comunicativa adequada als factors situacionals que la motivin. En aquest sentit, considerem una competència específica essencial de la professió el saber raonar quines són les regles constitutives del context que permeten l’ús d’uns o altres enunciats visuals tant si s’assoleixen actes comunicatius reeixits com si aquests són fallits i cal detectar les causes de les interpretacions o els efectes persuasius no buscats en la publicitat.
Idioma Català Tipus OB
Requisits tècnics    A l'aula: Projector audiovisual. Accés a materials a través de l’Aula Moodle.
A aportar per l'estudiant: Textos audiovisuals per a l’anàlisi i documents de lectura d’accés virtual restringit (sota indicació de la docent).
Format EXTENSIU (1r SEMESTRE)

 

Data de creació: 03/05/2011
Data darrera actualització i seguiment: 24/05/2013
Data d'aprovació per la Comissió Acadèmica del Centre: 18/06/2013