Ara.cat - Mèdia

  • Feia gairebé trenta anys que Espanya no aconseguia entrar en el top 3 d'Eurovisió. L'artífex d'aquesta fita ha sigut Chanel Terrero, la cantant cubanocatalana que no va començar precisament bé la seva carrera cap a Eurovisió: la seva elecció per sorpresa al Benidorm Fest, on les opcions favorites eren Tanxugueiras i Rigoberta Bandini, van provocar una allau de crítiques que van fer que la cantant abandonés les xarxes socials. En una entrevista amb l’ARA mesos abans de viatjar a Torí, Chanel explicava que havia tancat el seu Twitter per protegir la seva salut mental, i de motius no n'hi faltaven. Durant els dies posteriors al Benidorm Fest es va fer un fart de llegir comentaris racistes però també d’altres que titllaven la seva cançó, SloMo, i la seva actuació de ser poc feministes, una de les acusacions de les quals més vegades ha hagut de defensar-se. Dissabte, després de l’actuació en què va demostrar els fruits d’anys treballant en el món del musical, tots els comentaris feridors van quedar enrere.

  • Un cop més el televot ha canviat el curs d'Eurovisió. Tal com indicaven les cases d'apostes , Ucraïna ha guanyat Eurovisió 2022 gràcies al vot del públic i no pas del jurat professional, que donava com a guanyador amb molta diferència el Regne Unit. Més de 400 vots del televot han impulsat Ucraïna fins a dalt de tot de la classificació i han deixat el tiktoker anglès Sam Ryder en segona posició amb la seva èpica cançó Space man.

  • S'han confirmat les prediccions: Ucraïna ha guanyat Eurovisió per votació popular amb la cançó 'Stefania' . Malgrat la treballada posada en escena de la catalanocubana Chanel Terrero, amb SloMo, Espanya ha quedat en tercera posició, per a després de Regne Unit. Esteu d'acord amb el fet que els ucraïnesos s'hagin emportat el micròfon de vidre aquest any?