Ara.cat - Mèdia

  • Cinquena edició del FASTT, el Festival d'Arts Escèniques de l'Empordà, que se celebrarà del 29 de juny al 28 de juliol i que enguany creix amb la incorporació de tres pobles més. En total seran onze: Agullana, Garrigàs, Ordis, Pont de Molins, Rabós, Sant Climent Sescebes, Sant Mori, Siurana, Vilamacolum, Vilanant i Vilaür, on es representaran els dotze espectacles programats, tres dels quals encara no s'han representat mai a les comarques gironines.

  • Barcelona ha donat per inaugurada la temporada de bany, que, inusualment, s'allargarà fins a l'octubre, aprofitant la celebració de la Copa Amèrica de Vela. A partir d'aquest dissabte, l'Ajuntament activa tots els serveis de seguretat i de neteja a l'horari extensiu, fins a acabar l'estiu. A diferència d'altres anys, en què les altes temperatures convidaven a la remullada, l'estrena d'aquest any ha estat amb menys calor i una brisa marina que ha obligat més d'un a tapar-se mentre intentava prendre el sol a la sorra.

  • L'extraordinària Anora, de Sean Baker, ha guanyat aquest dissabte la Palma d'Or del Festival de Canes. Era, ras i curt, la millor pel·lícula vista al festival, un film que barreja la comèdia, el thriller i el drama i que s'ha endut el premi gros del festival de cinema més prestigiós del món. El jurat, presidit per Greta Gerwig, ha guardonat aquesta història imprevisible i mutant que protagonitza l'Ani, que treballa com a ballarina en un local de lap dance i escort ocasional fins que un dia troba el seu príncep blau: el fill eixelebrat d'un oligarca rus, un marrec amb molts diners i poques responsabilitats amb qui s'acaba casant a Las Vegas. És una pel·lícula que parla de la resiliència que existeix en els ambients més sòrdids, i dels contrastos extrems d'una societat dissenyada a mesura per als més privilegiats.