Ara.cat - Mèdia

  • "TV3 ha deixat de ser motor de l'audiovisual". Aquest ha estat un clam recurrent de les productores audiovisuals, des que el 2010 van començar-se a aplicar retallades de pressupostos de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) que no s'han revertit mai. Ara l'ens públic aprofita el compromís polític per refundar els mitjans de la Generalitat i ha sol·licitat al Govern que el seu pressupost augmenti, a quatre anys vista, en uns 100 milions d'euros. Així ho ha revelat aquest dimarts el president de PROA, la patronal majoritària del sector, en un esmorzar de premsa. I demanen que almenys 70 d'aquests milions es dediquin a compres externes. Aquest 2022, el conjunt d'aportacions públiques a la Corporació supera els 240 milions, per a un pressupost total de despesa de 310 milions.

  • "La casa del dragón seguint la clàssica tradició de Joc de trons de fer episodis tan foscos que gairebé no es veu res". Aquesta era la queixa del tuitaire Brendan Hodges després de veure l'últim capítol de la sèrie. Una opinió que molts altres fans van compartir a les xarxes socials. Bona part de les trames de l'entrega d'aquesta setmana, titulada Driftmark, passen de nit, i molts espectadors es queixaven que la falta de llum feia impossible seguir el que estava passant en el capítol. La HBO, a través del seu compte de Twitter d'atenció al client, ha defensat l'episodi assegurant que la falta de llum és "una decisió creativa intencionada".

  • Entre el fum de la seva cigarreta, creava i mastegava els silencis com pocs periodistes. Jesús Quintero va ser icona radiofònica i televisiva en l'últim tram del segle XX, amb programes com El loco de la colina, que s'acabaria convertint en un dels seus noms de guerra. La defunció s'ha produït a la residència de Nuestra Señora de los Remedios, ubicada a la localitat andalusa d'Ubrique, on havia ingressat des de feia unes setmanes a causa del seu delicat estat de salut. Tenia 82 anys i deixa una plèiade d'entrevistes que van marcar època en el seu moment, tant a personatges cèlebres com a persones anònimes: tenia nas per als personatges i un estil propi molt marcat, amb tocs de poesia llunàtica que l'apartaven del formalisme habitual encara a l'època.