Ara.cat - Mèdia

  • El debat electoral a quatre emès aquest dilluns a la nit a TVE va ser l'espai més vist del dia a Catalunya, amb una quota de pantalla del 34,4% i 1.067.000 espectadors. Aquestes xifres corresponen a la suma de l'audiència de La 1 (983.000 seguidors i un 31,7%) i del Canal 24 Horas (84.000 i 2,7%), que van emetre l'espai simultàniament. D'aquesta manera, l'enfrontament entre els quatre candidats es va endur el lideratge del dia i es va imposar en el 'prime time' desbancant la proposta de TV3, el telefilm 'Cançó per a tu'.

  • Cap a un quart de quatre de la tarda, al primer pis del castell Jalpí d’Arenys de Munt esclaten els aplaudiments. Ernest Villegas ha acabat de rodar la seva última escena a L’enigma Verdaguer, el telefilm en què dona vida a mossèn Cinto. Aquesta tarda encara hi haurà gravacions, però ja sense ell. “Quan un actor acaba de rodar hi ha el costum d’aplaudir-lo.

  • Dona, empresària, terratinent, exploradora i homosexual. Així va ser Anne Lister (1791-1840) i així es presenta a Gentleman Jack, la sèrie que la HBO estrena demà. Lister és coneguda com la primera lesbiana moderna i la dona que fa 200 anys va trencar amb els clixés de feminitat. L’emprenedora ha passat a la posteritat gràcies als seus diaris, en els quals està basada la sèrie.