Ara.cat - Mèdia

  • L'estrena de la sèrie Altsasu s'esperava amb expectació, però el primer episodi va ser rebut amb polèmica a les xarxes pel seu doblatge. La versió original de la ficció, produïda per EiTB, combina l'euskera, llengua que parlen els joves, i el castellà, llengua que parlen els agents de la Guàrdia Civil, però a la versió que va emetre TV3 tots els personatges parlen en català, una opció que, segons molts espectadors, treu realisme a la ficció.

  • La plaça dels Jurats de Girona s’ha convertit avui en un mercat medieval. Hi havia parades de fruita i verdura, pa, espècies i llana d’ovella, i fins i tot al mig hi havia un petit corral i algunes taules amb animals penjats de cap per avall en una corda, com si fossin roba. Aquest és un dels escenaris que s’han preparat per a la sèrie Els hereus de la Terra, que coprodueixen Netflix, Diagonal TV, TV3 i Atresmedia.

  • Fa tres anys que es va acabar però Merlí continua engrandint la seva fama. Després del boom que va experimentar a Amèrica Llatina gràcies a Netflix, ara arriba el torn de les versions europees. Segons ha anunciat avui TV3, la sèrie, nascuda a la televisió pública i creada per Veranda, tindrà dues adaptacions, una de francesa i una d'italiana.  En el cas de França, l'adaptació, que porta per títol La Faute à Rousseau, ha anat a càrrec de la productora DEMD, que tot just acaba d'enllestir el rodatge de la primera temporada de la ficció.