Ara.cat - Mèdia

  • Quan les xarxes dicten sentència i condemnen algun artista a l'ostracisme per les seves conductes inacceptables no hi ha un patró clar a partir de quan els afectats poden tornar a provar d'aparèixer en públic. O si directament ho poden fer mai. En el camp de la comèdia, alguns dels humoristes que van ser cancel·lats han intentat en els darrers temps recuperar la seva activitat com a monologuistes. N'hi ha que feien referència explícita als seus afers, n'hi ha que no. Aquests són alguns dels més destacats.

  • El febrer del 2021, l'actriu Evan Rachel Wood va revelar el nom de l'home que durant anys va abusar d'ella, Marilyn Manson, el cantant amb el qual va mantenir una relació entre el 2006 i el 2010 (quan van començar ella tenia 18 anys i ell 38). Ara l'actriu ha presentat al festival de Sundance Rising phoenix, un documental que es veurà a finals d'any a la HBO en què detalla com el cantant la va violar durant el rodatge del videoclip Heart-shaped glasses (When the heart guides the hand), que va tenir lloc l'any 2007. Wood explica com durant la filmació d'una escena de sexe que havia de ser simulada Manson la va penetrar. "Mai vaig donar el meu consentiment per allò", diu l'actriu en el documental.

  • Des de fora, els rics són tots iguals, però per a la burgesia del Nova York de finals del segle XIX aquesta afirmació estava lluny de la realitat. Aquest és el punt de partida de The Gilded Age, la nova sèrie del creador de Downton Abbey, Julian Fellowes, que explica el conflicte social, les rivalitats i enveges entre les famílies que sempre han dominat la ciutat i els nou-rics, una classe social que l'old money considera clarament inferior. El títol de la sèrie, que s'estrena demà a HBO Max, fa referència a l'edat daurada dels Estats Units, l'època de gran puixança econòmica que va viure el país entre 1870 i 1900 i uns anys en què Nova York va experimentar l'arribada d'homes de negocis que posaven en perill la posició privilegiada de famílies tan conegudes com els Astor.