Ara.cat - Mèdia

  • Al juny Netflix va anunciar la segona temporada de la sèrie coreana El juego del calamar. La notícia va anar acompanyada de l’anunci d'un reality show, Squid Game: The Challenge, inspirat en la ficció. El concurs donaria el premi econòmic més alt de la història de la televisió, uns 4,56 milions de dòlars, a un dels 456 jugadors. Però mentre que la sèrie només va donar alegries a la plataforma de streaming, el reality s'ha convertit en un malson per a l'empresa.

  • “Rússia és un codi que costa de desxifrar”, va advertir el periodista de TV3 i Catalunya Ràdio Manel Alias durant la conversa que va mantenir a la Setmana dels Rahola amb la periodista de l’ARA Marta Costa-Pau. El recent Premi Nacional de Periodisme per la cobertura que ha fet a TV3 i Catalunya Ràdio de la guerra d'Ucraïna ha anat perfeccionant el seu particular codi periodístic per entendre el poble rus (“destinat al dolor, sense poder-se expressar i que ha hagut d’anar renunciant als seus drets”) i els motius de la guerra d’Ucraïna (“són al cap de Putin i, per tant, són difícils d’aclarir”). Alias, a preguntes d’un públic seduït i atent que va deixar petita l’Aula Magna de la Casa de Cultura de Girona, va afirmar que està convençut que Putin seria capaç de llançar l’arma atòmica. També va advertir sobre el perill de mitificar la cobertura de les guerres, tenint en compte que a les facultats de periodisme la feina de corresponsal de guerra ocupa els primers llocs del rànquing de preferències. “No convertim la guerra en un decorat espectacular: és un lloc terrible i fosc”, va reblar.

  • Jordi Caps (Barcelona, 1971) ha fet història i s'ha convertit en el primer mag a guanyar Got Talent, el talent show de Telecinco. Fa més de 15 anys que l'il·lusionista català es dedica exclusivament a la màgia, fent actuacions en esdeveniments privats en què desplega tots els seus trucs a molt poca distància dels espectadors. Entre el públic hi ha tingut noms com l'actriu Charlize Theron, el futbolista Leo Messi i la família reial de l'Aràbia Saudita.