CATALUNYA.-Los universitarios catalanes deberán aprobar un examen común de inglés para graduarse

BARCELONA, 5 Nov. (EUROPA PRESS) -

Los universitarios catalanes que empiecen la carrera en el curso 2014-15 deberán aprobar un examen de inglés o bien una tercera lengua extranjera para obtener el título al finalizar el grado, según el artículo 183 de la Ley de Acompañamiento de los Presupuestos, que el Govern ha presentado este martes en el Parlament.


Con esta medida, de la que informó Europa Press este sábado, los estudiantes deberán acreditar el conocimiento del idioma equivalente al B2 que en el caso del inglés corresponde al First Certificate of English (FCE), a través de una "prueba común" de todo el sistema universitario catalán, que coordinará el Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC), el cual velará por el desarrollo de todo el proceso.

La prueba podrá convalidarse con otros certificados acreditativos de conocimientos de idiomas "que tengan reconocida su equivalencia de acuerdo con el Marco Europeo Común de Referencia para las lenguas (MECR)", como ya avanzó en abril el conseller de Economía y Conocimiento de la Generalitat, Andreu Mas-Colell, en comisión parlamentaria, si bien no concretó cómo se debería demostrar el nivel exigido.

Además, la ley establece que la Secretaría de Universidades e Investigación y la Conselleria de Enseñanza "instrumentarán coordinadamente" las medidas necesarias y el calendario de aplicación.

La finalidad de esta nueva medida, anunciada por el tripartito pero nunca puesta en marcha, tiene el fin de "facilitar que los estudiantes accedan a la universidad con las competencias en terceras lenguas, especialmente, en lengua inglesa", si bien también podrán hacer la prueba en otros idiomas establecidos en las Pruebas de Acceso a la Universidad (PAU).

El secretario de Universidades e Investigación de la Generalitat, Antoni Castellà, anunció en la misma comisión parlamentaria que la idea era que cada universidad impulsara una prueba propia, y ahora se ha concretado en una prueba conjunta de todos los centros, como sucede con la Selectividad.

Ara.cat - Mèdia

  • "Ningú comprarà una sèrie sobre un nen cérvol i, definitivament, ningú voldrà fer-la". Aquest és un dels missatges de rebuig que va rebre l'any 2017 el productor Jeremy Platt quan buscava un canal o una plataforma que volgués tirar endavant Sweet Tooth, una sèrie de fantasia que explica les aventures d'un nen cérvol que després d'una dècada vivint en una casa aïllada als boscos es fa amic d'un passavolant, el Jepperd. Platt va compartir la resposta que va rebre per e-mail a través de les xarxes utilitzant el mem How it started / How it's going [Com va començar / Com està anant]: a una banda, es podia veure la negativa i, a l'altra, una imatge del rànquing del més vist a Netflix, la plataforma on es pot veure Sweet Tooth.

  • El periodista barceloní Enric Borràs Abelló va ser nomenat ahir president del Grup de Periodistes Ramon Barnils. La seva candidatura, l'única que optava al càrrec, va ser acceptada per unanimitat pels socis de l'entitat, que ha estat presidida els últims cinc anys pel periodista Ferran Casas. La presidència de Borràs, nascut l'any 1980 i format en història a la UAB i en periodisme a la UPF, tindrà una durada de dos anys, que es poden renovar. Borràs, que els últims dos anys ha dirigit l'Ara Balears i recentment s'ha reincorporat a la redacció barcelonina de l'ARA, ha exercit de periodista en mitjans com Vilaweb, El Punt i el diari dBalears. A l'ARA, actualment és el subcap de la secció de Societat i s'ocupa principalment de tribunals i seguretat.

  • Era la C de la BBC. Però aquesta sigla, esclar, no es correspon amb la radiotelevisió britànica, sinó amb la de Xavier Batalla, Joan Barril i Josep Maria Casasús, que van ser editorialistes de La Vanguardia durant una bona pila d'anys. Amb la mateixa discreció de l'editorialista –que sacrifica la seva vanitat perquè no firma els seus articles– ha defensat el periodisme a Catalunya des de diversos fronts: reivindicant la seva condició de disciplina acadèmica, establint ponts perquè es conegui una tradició que el franquisme va voler obliterar... Aquesta setmana, la Universitat de Girona l'ha investit doctor honoris causa, un reconeixement gens freqüent per als periodistes.