Professor de l'Escola consultat com a expert pels mitjans de comunicació pel cas de "el pequeño Nicolás" i el pànic escènic de Sabina (Veure les notícies en els enllaços)

Ara.cat - Mèdia

  • Catalunya Ràdio comença a configurar la graella de la temporada que ve i la sacsejada afecta un dels històrics de l’emissora. Kílian Sebrià, que ha estat editant l’informatiu nocturn de l’emissora pública durant els últims 21 anys, deixarà el programa i assumirà algun nou projecte a la casa, segons ha pogut saber l’ARA en exclusiva. La ràdio recupera també la veu d’Òscar Fernández, que a mitja temporada va deixar l’antena per assumir la posició de cap d’informatius. Per a aquest curs, el periodista compaginarà aquest càrrec amb la presentació del Catalunya Migdia, de dues a quatre de la tarda.

  • El català guanyarà presència a les plataformes audiovisuals gràcies a TV3. La televisió pública posa des de fa anys a disposició de les plataformes privades els doblatges i subtítols de pel·lícules en català que ha emès al llarg de la història. En general, però, les plataformes no les incorporaven, argüint problemes tècnics o empresarials. Però això comença a canviar. Un conveni entre la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i el departament de Cultura afavorirà una incorporació de títols als catàlegs dels serveis en streaming relativament ràpida i voluminosa. Aquest dijous han anunciat que HBO Max sumarà 100 nous títols en català com Interestel·lar, Ressaca a Las Vegas, Sexe a Nova York 2 i Batman Begins (dels quals ja se'n poden veure 43) i Netflix, que ara ja té 127 títols al catàleg, en sumarà 30 més, com Capità Fantàstic, Punyals per l'esquena, 1917 o Green Book. S'han prioritzat les pel·lícules més taquilleres per arribar al públic més gran possible i més endavant s'hi podrien afegir sèries.

  • La temporada regular encara els últims compassos i, abans d’assistir al mercat de fitxatges, hi ha temps per fixar la graella dels mesos d'estiu. En el cas de Catalunya Ràdio, la principal novetat és a la franja de la tarda: durant les setmanes que Elisenda Carod i el seu equip facin vacances, els conductors del magazín nocturn XL Marta Montaner i Roger Carandell seran els encarregats d’assumir l’antena entre les 4 i les 7, segons ha pogut saber l’ARA en exclusiva. La decisió es pot llegir com un reconeixement a la feina feta l’estiu anterior, quan el duo va substituir Roger Escapa al capdavant d'El suplement (sense Juliana Canet, l'altra copresentadora de l'espai nocturn, que malgrat tot va mantenir una presència més reduïda, en forma de secció setmanal). L’XL forma part dels esforços de l’emissora pública per rejovenir l'audiència. En l’últim EGM va obtenir una audiència de 40.000 oients diaris, entre 11 i 12 de la nit.