AVÍS IMPORTANT!!

  • Us informem que la Universitat de Barcelona té previst obrir les convocatòries de mobilitat internacional d'estudiants (Erasmus i convenis específics) a partir del mes de gener, un cop la Comissió Europea hagi aprovat formalment el nou "Programa Erasmus +" (2014-2020).

Ara.cat - Mèdia

  • La inspecció feta a l'Institut de l'Ebre ha confirmat que alguns alumnes feien les pràctiques de manera irregular al mateix centre, tal com diferents testimonis van denunciar a través de l'ARA al mes de febrer. L'informe de la Inspecció de Treball confirma que els estudiants signaven convenis amb l'empresa Ebresoft Consulting SL però en realitat feien les pràctiques dins del mateix institut encarregant-se del manteniment informàtic i ni tan sols coneixien cap persona d'aquesta empresa. Els alumnes, a més, no tenien cap tutor que els ensenyés la feina i eren els alumnes més veterans els que els hi explicaven com havien de treballar. En alguns casos hi ha alumnes que van estar fent les pràctiques sense tenir signat cap conveni de pràctiques ni estar donats d'alta de la Seguretat Social, de manera que, segons denuncia el sindicat CGT –que s'ha entrevistat amb alguns dels alumnes–, no estaven protegits en cas de patir un accident laboral.

  • El nombre de persones sense feina va créixer el primer trimestre a Catalunya. El total de treballadors a l'atur va augmentar en 12.800 persones, fins a les 396.100, segons els resultats de l'enquesta de població activa (EPA) publicats aquest divendres per l'Institut Nacional d'Estadística (INE). La taxa d'atur, doncs, va passar del 8,97% del quart trimestre de l'any passat al 9,48%.