AVÍS IMPORTANT!!

  • Us informem que la Universitat de Barcelona té previst obrir les convocatòries de mobilitat internacional d'estudiants (Erasmus i convenis específics) a partir del mes de gener, un cop la Comissió Europea hagi aprovat formalment el nou "Programa Erasmus +" (2014-2020).

Ara.cat - Mèdia

  • Una finestra oberta les 24 hores del dia, i durant tot l'any, per monitorar el temps que fa en els principals punts del Pirineu. Aquesta és la fita que vol aconseguir el Projecte 4 Estacions, una iniciativa sense ànim de lucre de dotze joves apassionats per la meteorologia que han instal·lat una trentena de càmeres de vídeo en diferents llocs estratègics de la serralada de Catalunya i Andorra. Tenen entre 22 i 28 anys, tots han fet graus universitaris relacionats amb l'estudi del clima i amb la seva iniciativa busquen fer que tothom pugui seguir en directe els fenòmens atmosfèrics de les muntanyes.

  • El tauler de joc de les telecomunicacions a Espanya canviarà a partir d’ara. En concret, ho faran les seves peces. Després del vistiplau definitiu de Brussel·les a la fusió entre Orange i MásMóvil, el sector passarà de quatre a tres grans companyies: Movistar (Telefónica), Vodafone i el grup resultant de la fusió entre la francesa i l'espanyola. L'any 2022 totes quatre representaven el 80% de la quota de mercat pel que fa a ingressos minoristes, segons dades de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC). El 20% restant queda en mans d'una bateria d'operadors secundaris, popularment anomenats de low cost, que han anat guanyant força els últims anys.

  • L'investigador de la Universitat de les Illes Balears (UIB) Jaume Flexas fa deu anys que surt de manera ininterrompuda en el Highly Cited Researchers (HCR), el llistat de científics més citats del món. Aquest catedràtic de fisiologia vegetal i membre del Grup de Recerca en Biologia de les Plantes en Condicions Mediterrànies (Plantmed) i de l'Institut d'Investigacions Agroambientals i d'Economia de l'Aigua (Inagea) arriba a l'entrevista astorat de la gentada que ha vist pel centre de Palma. Ens ofereix una conversa planera i didàctica que mostra, sobretot, com estima la seva feina i una certa visió pessimista de la nostra espècie.