Professor de l'Escola consultat com a expert pels mitjans de comunicació pel cas de "el pequeño Nicolás" i el pànic escènic de Sabina (Veure les notícies en els enllaços)

Ara.cat - Mèdia

  • Una bona sèrie policíaca ha de tenir la qualitat de convertir-se en addictiva. Line of duty, segurament, és un dels millors exemples de l'adrenalina que genera una sèrie d'aquesta mena. Des que es va acabar –l'esperança que Jed Mercurio acabi fent una setena temporada mai desapareix del tot– són moltes les ficcions que han presentat candidatura per ser-ne l'hereva. Cap hi ha estat tan a prop com Blue lights, que aquest dimecres estrena la seva segona temporada a Movistar+. Si a Line of duty la temàtica principal era la corrupció policial, Blue lights se centra en la vida criminal d'Irlanda del Nord 26 anys després de l'inici del procés de pau. Les conseqüències del conflicte armat encara són molt presents en el dia a dia dels nord-irlandesos.

  • En ple debat per tornar a reduir la jornada laboral 100 anys més tard d'aconseguir les 40 hores setmanes, Alemanya té una idea ben diferent. El govern de Berlín està estudiant aplicar exempcions fiscals i reformes per animar la gent a treballar més, amb l'argument de fer front a la caiguda de la jornada mitjana de treball en aquest país, segons explica aquest dimarts el Financial Times. La coalició que lidera el canceller Olaf Scholz està preparant un pla que presentarà el mes que ve per premiar millor els empleats que allarguin el temps de feina. Entre les opcions que plantegen hi ha les retallades fiscals a les hores extres o una revisió dels beneficis que reben els treballadors.

  • Hi ha moltes maneres de mirar quina era la situació financera de les llars espanyoles a finals del 2022. Una d'aquestes és sota el prisma de l'educació, un element que continua suposant un "determinant fonamental" del nivell de renda de les famílies. En concret, quan el cap de família té només l'educació obligatòria, la renda mediana de la llar se situa en 23.000 euros l'any; si l'educació d'aquesta persona equival a estudis universitaris, la renda mediana de la família es dispara fins als 54.900 euros, mentre que quan es tracta d'estudis iguals o equivalents al batxillerat, la renda se situa en 36.400 euros anuals. És a dir, entre el nivell d'estudis més baix i el més alt, la diferència arriba a ser de fins a 31.900 euros.